7 super-motive să faci nunta într-o zi de JOI

Anul 2020 sau 2021 sunt ani total atipici pentru organizarea de nunți. Pandemia care a lovit întreaga industrie a evenimentelor a făcut ca mirii să reevalueze opțiunile pentru nunțile din 2021 cel puțin. Îți poți dori să faci nunta în 2021 dar e greu să sincronizezi un salon super-frumos cu o formație foarte apreciată. Poate prima opțiune ar fi să faci nunta într-o zi de sâmbătă sau duminică .

Dar ce te faci însă atunci când constați că sala este ocupată vara în weekend, fix în perioada în care ți-ai fi dorit să reprogramezi nunta? Ce te faci dacă și formația e ocupată atunci, sau chiar și fotograful, și videograful? Nu e nimic anormal ca un salon de evenimente de top sau o formație de top sa fie ocupate cu cel puțin un an sau doi înainte în perioada verii, sau a primăverii, când, se presupune că intenționezi tu să îți rezervi noua dată de nuntă. Este evident, nu poți cere nici salonului, nici formației să își anuleze contractele cu mirii care au rezervat de bună credință o nuntă într-un weekend dorit de tine din mai, iunie, iulie sau august 2021, întrucât te vei lovi de un refuz politicos.

Ce te faci dacă îți dorești la nebunie să faci nunta într-o anumită lună? Poate ai visat dintotdeauna să faci nunta în luna mai, sau poate în iunie. Ori de ce nu, în iulie sau în august, pentru că atunci vin mai mulți prieteni din străinătate. Îți dorești să faci nunta în luna respectivă, însă ceva nu se sincronizează. Ori are liber sala și nu are liber formația, ori invers, ori niciuna. Și, să zicem că găsești sala liberă, dar formația și fotograful nu. Ai fi dispusă să faci nunta cu o formație de mâna a 3-a? Sau cu un fotograf care abia știe să țină în mână un aparat foto ? Sau, să presupunem că ai găsi formație liberă, la fel și un fotograf bun, dar nu găsești salonul liber. Ai fi dispusă să ai o formație și un fotograf de top, dar o sală vai de capul ei în care invitații s-ar simți ca la căminul cultural ? Exclus! Atunci, e clar, trebuie să sincronizezi pe toți: salon, formație, fotograf, videograf!

Nunta în extra-sezon sau nunta vara dar joia?

De aceea, cu realism, te gândești la soluții. Să pui nunta în extra-sezon, sau să îți păstrezi nunta în luna dorită, dar să faci o micuță concesie, cu privire la ziua marelui eveniment? Chiar? De ce să nu faci o minimă concesie? De pildă, să faci nunta într-o zi de joi sau vineri?! De ce nu ? De ce să ții morțiș să faci nunta într-o zi din weekend, când o poți face într-o zi de joi, cu același succes, sau chiar cu un succes mai mare ?

De ce să alegi o zi de joi pentru nunta ta? Îți dăm noi câteva argumente. Da, în baza acestora, noi am face nunta cu ochii închiși într-o zi de joi. Pentru că vara, joi e super-tare pentru nunți. Și vei vedea de ce!

1.JOI ai șanse uriașe să sincronizezi salonul de evenimente, cu formația, cu fotograful și cu videograful

Practic cele mai importante 3 servicii pe care trebuie să le sincronizezi din punct de vedere organizatoric, respectiv: salonul, formația, foto-video, devin mult mai ușor de sincronizat.  Wow, iată că rezolvi problema lunilor de vară. Rezolvi problema lunii mai, iunie, iulie sau august. Da, faci nunta în plin sezon, însă într-o zi de joi. Când, ce să vezi, sincronizezi și sala, și formația și fotograful și videograful. Șansele tale să îi găsești pe toți liberi cresc vertiginos. Șansele tale să faci într-o lună de vârf și în plin sezon cresc de-asemeni vertiginos. Îți iei practic cel mai mare stres de pe cap. Stresul sincronizării celor 3: sala, muzica, foto-video.

2. Prețurile pe joi sunt chiar mai ieftine, sau cel mult la nivelul prețurilor anterioare, din 2020

De regulă de la an la an prețurile cresc în orice domeniu, fie că e vorba despre domeniul culinar, al serviciilor, sau al nunților. O nuntă într-o zi de sâmbătă sau duminică din 2021 s-ar putea să îți crească prețul la unele servicii. Însă șansele ca într-o JOI să îți crească cineva prețurile sunt aproape egale cu zero. De ce? Deoarece faci un bine prin această alegere și formației, și salonului, și fotografului. Aceștia vor aprecia în mod cert opțiunea ta și nu doar că nu te vor taxa în plus, dar s-ar putea să obții și unele bonusuri sau discounturi.

3. Artiștii care îți cântă la nuntă, precum și ceilalți prestatori de servicii vor fi încântați de ideea ta

Cu toții vor primi cu brațele deschise ideea de a face JOI, și majoritatea vor fi încântați. Astfel, nu vor mai fi puși nici ei în fața unor dificultăți de a căuta disponibilități de weekend, pe care le vor găsi foarte greu și mai mult ca sigur îți vor da date libere în extra-sezon. Sau dacă le vor găsi în sezon, există un mare risc să nu poți sincroniza în integralitate toți cei 3-4 piloni de care îți vorbeam, sala, muzica, fotograful, videograful.

4. În multe locuri din țară JOILE sunt mai căutate decât duminicile, și chiar decât sâmbetele

În foarte multe locuri din țară, joile sunt mai căutate decât duminicile în materie de nunți sau alte evenimente. Bucureștiul, Maramureșul, Clujul, Timișoara și alte zone din Ardeal sunt locuri în care nunțile de joi sunt extrem de căutate. De ce? Din cauza faptului că nimeni nu se cramponează de ziua din săptămână. Rudele și prietenii adevărați vor veni indiferent că ai nunta luni sau că o ai sâmbătă. La polul opus, cei care nu au să îți vină, nu îți vor veni nici sâmbătă. Dar, să continuăm lista cu argumente pro-joi pe care le le vei avea în vedere în cazul reprogramării nunții.

5. După joi urmează 3 zile de weekend, vineri, sâmbătă și duminică, deci ai zile libere, perfecte pentru relaxare și întorcătură

Gândește-te că după joi urmează practic, weekendul. Da, 2-3 zile libere. Două zile în care poți face petreceri de întorcătură, două zile în care poți petrece cu prietenii care vin din străinătate sau din afara orașului și care mai rămân în orașul tău. Două-trei zile de ”total relax”. Poți beneficia în liniște de un weekend, pe care îl poți dedica în totalitate prietenilor sau rudelor care cu siguranță încă sunt în orașul tău. Însă se poate spune același lucru de o nuntă de duminică?

Scepticii vor găsi motiv să nu vină chiar și sâmbăta, nu îți fă griji
6. Cine are să îți vină, îți vine și joia, și lunea, și marțea, cine nu are să îți vină, nu va veni nici sâmbăta

Nu îți bate capul cu cei care caută motive. Cârcotașii și scepticii vor găsi mereu un argument pentru a se sustrage sau a-ți găsi impedimente pentru o zi de joi sau vineri. Indiferent de domeniu, ei vor căuta scuze și justificări. Dacă nunta ta e sâmbătă, să nu te mire dacă te vei trezi că îți vor spune cel mai adesea ”aș fi venit la nunta ta, dar, vai, am mai avut 2 nunți în acea sâmbătă.”. Dacă nunta ta e duminica, aceeași cârcotași te vor întâmpina cu clasicul ”a doua zi am avut o problema la serviciu” sau ”luni am avut o delegatie si a trebuit să plec în alt oraș și am plecat de duminică”. Nu te gândi că cei care au de gând să caute motive, nu o vor face. Ba da, o vor face indiferent de ziua din săptămână în care îți faci nunta. Însă în mod categoric, dacă este să evaluăm motive, probabil că vor găsi mai multe în weekend decât joi sau vineri.

Sursă foto: Doxologia.ro
7. Artiști și vedete care își fac nunta joi sau vineri

Dacă alegi să faci nunta într-o joi sau vineri, să nu te gândești că ești o exceptie! Nicidecum. Nu, nu ești un caz izolat, din contră. Nu e ceva exotic dacă faci nunta joi sau vineri, ci e ceva perfect firesc. Foarte mulți artiști, cântăreți, sau oameni de televiziune, aleg pentru nunta lor o zi de vineri sau chiar de joi. Să fie întâmplător? Nicidecum. Joia sau vinerea este o zi care se pretează pentru petreceri. Și cine ar putea înțelege mai bine asta , dacă nu artiștii sau vedetele, care sunt adevărate modele pentru multe miresici. Câteva exemple de persoane publice care au făcut nunta în afara weekendului ?  

Nunți regale și ale unor vedete de prim rang, făcute joi sau vineri

Prințesa Eugenie a Regatului Marii Britanii, fiica prinţului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth II şi a fostei lui soţii Sarah Fergusonducesă de York, s-a căsătorit într-o zi de vineri vineri cu Jack Brooksbank, în vârstă de 32 de ani, la Castelul Windsor. Oare cum au putut niște capete ”încoronate” să facă nunta într-o zi de vineri ? Uite că au putut, pentru că nu au ținut cont de sfatul ”străbunicii”, care la noi în România e lege.

Nunta de vineri a Prințesei Eugenie – Sursă foto: townandcountrymag.com
Invitați de seamă la nunta regală din afara weekendului

Nu s-a sfiint nimeni că joi sau vineri nu e zi pentru nunți, ba din contra, o întreagă pleiadă de vedete internaționale s-au numărat printre invitați. Liv Tyler, Demi Moore, Kate Moss şi Naomi Campbell se numără printre vedetele care au fost prezente, în acea zi de vineri, la nunta prinţesei Eugenie a Marii Britanii.

Actorul Idris Elba s-a căsătorit cu modelul Sabrina Dhowre în Maroc, în afara weekendului

Cel mai sexy bărbat în viață, desemnat de Revista People, actorul britanic Idris Elba s-a căsătorit cu modelul canadian Sabrina Dhowre în Maroc, după ce în luna februarie a anului trecut a cerut-o în căsătorie. Ceremonia a avut loc tot într-o zi de vineri, în Marrakesh, potrivit British Vogue. Iată un alt caz de super-star care a ”îndrăznit” să facă nunta vineri, și lista este mult mai lungă.

Nunta de vineri a lui Idris Elba din Maroc

Așadar, fii realist sau realistă. Analizează lucid situația și nu te mai lăsa intimidat/ă de cârcotași care vor găsi mereu nod în papură. Negativiștii îți vor tăia elanul mereu, iar pesimismul lor va învinge originalitatea și creativitatea ta, indiferent de domeniu.

Așadar, renunță la prejudecăți și fă ceea ce îți spune inima, nu ceea ce îți spune străbunica. Fă nunta vineri!

Dă-ne un LIKE pe Facebook! Suntem activi pentru miresici, acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *