Veste uriașă pentru mirese! Se fac toate nunțile din toamnă!

Veste uriașă pentru industria nunților! CNSU a confirmat ceea ce premierul Florin Cîțu a solicitat încă de săptămâna trecută, atunci când au fost reinstaurate interdicții cu privire la derularea nunților în localitățile care au intrat în scenariul roșu, respectiv care au înregistrat depășirea procentului de 3% rată de incidență COVID la mia de locuitori.

Se fac nuntile din toamna NUNTA SUCEAVA
Miresele pot sta liniștite. Se fac nuntile din toamnă.

În fapt, aceste interdicții nu erau decât o nedreptate incredibilă făcută atât saloanelor de evenimente cât și restului prestatorilor de servicii care funcționează în industria nunților. Astfel, deși toate sectoarele și domeniile din economie puteau sta relativ liniștite în cazul intrării în scenariul roșu, restaurantele și prestatorii de servicii din Horeca se vedeau iarăși pe marginea prăpastiei, fiind din nou, pentru a câta oară, victime sigure în calea deciziilor hilare și injuste ale autorităților.

Este oficial! Nunțile se țin indiferent de scenariu. Miresele din septembrie și octombrie pot răsufla ușurate

Documentul oficial CNSU prin care se permit desfășurarea nunților în toamnă poate fi văzut AICI

Pe bună dreptate, proprietarii de restaurante , mirii și alți prestatori de servicii din domeniul Horeca începeau să se întrebe din nou: ”De ce singurii care au de suferit suntem noi ? De ce în 3 luni de vară în care s-au făcut mii de nunți, rata de incidență a scăzut, iar acum, cu venirea toamnei, se lovește din nou, doar în nunți și în restaurante, în timp ce restul domeniilor stau liniștite?” ”De ce să sufere fără vină mirii și restaurantele? De ce nu benzinăriile, frizeriile, sau hipermarketurile?”. Întrebări pertinente și logice, întrucât se contura din nou o nedreptate strigătoare la cer, cu afaceri nenorocite și miri traumatizați pe viață de prezența inoportună a polițiștilor la evenimente.

Ordinul SNSU permite desfășurarea evenimentelor și exclude inchiderea industriei

Odată însă cu intrarea în vigoare a noului ordin SNSU, nunțile nu vor mai fi interzise nici dacă localitatea în care se derulează respectiva nuntă depășește 3 la mie. Nunțile se vor ține cu siguranță, ceea ce nu poate reprezenta decât o veste extraordinară pentru mirii care deja intraseră într-o panică similară celei de anul trecut. Practic s-a făcut o oarecare dreptate acestui domeniu care a avut atât de mult de suferit, existând acum măcar măcar o certitudine.

Certitudine – Nunțile NU se mai interzic! Petrecerile se țin și în octombrie. Saloanele pot organiza nunți.
PALATUL-ALEXANDER-CEA-MAI-FRUMOASA-SALA-DE-NUNTI-DIN-SUCEAVA-SI-POATE-CHIAR-DIN-ROMANIA
Saloanele de evenimente nu se mai închid

Certitudinea este că nunțile se vor ține în această toamnă, indiferent de scenariul în care intră localitatea în interiorul căreia se organizează nunți. Fie că este rată de sub 3 la mie sau peste 3 la mie, nunțile se vor ține, ceea ce nu poate decât să bucure mirii și miresele care reîncepeau să se întrebe dacă își vor mai putea ține nunțile sau vor fi nevoiți pentru a câta oară, să-și reprogrameze evenimentul. Astfel, acum mirii, miresele, saloanele de evenimente și ceilalți prestatori au certitudinea că afacerile nu li se vor mai închide și nunțile nu vor mai fi interzise.

Certificatul verde, testele sau trecerea prin boală, necesare pentru petreceri cu invitați mulți în localități cu incidență mare

În localităţile în care rata infectărilor variază între 3 şi 6 la mie va trebui să folosim certificatul Covid, indiferent că mergem la o nuntă, într-un restaurant, la un spectacol sau pe stadion.

CERTIFICAT COVID NUNTA SUCEAVA
CERTIFICAT COVID NUNTA SUCEAVA

Certificatul Covid sau ″pașaportul verde″⁣ este documentul acceptat la nivelul Uniunii Europene care atestă dacă suntem vaccinaţi, testaţi negativ sau dacă am trecut prin boală.

Una dintre cele mai mari schimbări se referă la baruri, cluburi şi discoteci, care vor putea funcţiona doar cu clienţi vaccinaţi.

Tot cu certificat vom putea merge la festivaluri şi concerte în aer liber, dar vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de participanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *