Din categoria ”obiceiuri ridicole de la nuntă” – Băutul șampaniei din paharul celuilalt

Nunta este un eveniment deosebit de important în viața oricărui cuplu, în mod indubitabil. Cine nu-și dorește o nuntă, generic vorbind ca-n povești ? Ce mireasă nu visează la momentul în care va petrece împreună cu apropiații cea mai importantă zi din viața ei ? Evident, cam toată lumea. Doar că, atenție, o nuntă ca în povești trebuie să mai respecte și niște norme de bun simț. Da, pentru că nunta cel puțin așa ar trebui să fie, un eveniment în care bunul simț și bunul gust ar trebui să fie factori predominanți.

Însă ce te faci când vine ziua cea mare și tu ești pus în situația de a respecta anumite tradiții care mai de care mai stupide, care aduc atingere vădită bunului gust și bunelor maniere pe care le dictează un eveniment de înaltă clasă ? Nu mai trecem acum în revistă exemple pe care le-am tratat în articolele precedente, precum puerilul dans al găinii sau mega-penibilul dans al pinguinului. Le-am expus pe larg – cine are urechi să audă, cine are ochi să vadă.

Azi ne referim la un alt obicei cel puțin la fel de stupid, care transformă anumite momente din cadrul nunții din momente de înaltă clasă (cum ar trebui să fie), într-un spectacol ridicol dictat de așa-zisa cutumă de a respecta niște ”tradiții” de nuntă.

Băutul șampaniei prin ”încolăcirea” mâinilor

Evident, acesta se vrea a fi un moment care marchează o dată în plus iubirea dintre soți. Da, ca să vezi. El vrea să accentueze, probabil (?) ideea conform căreia ”beau din paharul tău”. Căci, manevra cu pricina cam asta sugerează. Îmi bag mâna pe sub mâna ta, sorb din paharul tău, tu din al meu, sau eu din al meu și tu din al tău, dar cu mâinile împreunate, împleticite, etc. Da, un cocktail de înțelesuri poate avea acest gest. Mai simplu, s-ar traduce, credem, ceva de genul, ”sunt al tău/ a ta”, ”beau din mâna ta”. Iată, beau cu încredere, te iubesc, bla bla bla. E un obicei pe cât de stupid, pe atât de pueril. Ca să înțelegem, de ce totuși să bei într-o asemenea manieră, maimuțărindu-te, totuși? Așa îți dovedești dragostea? Este chiar unicul mod care atestă iubirea dintre soți? Ne îndoim!

 Șampania se bea în mod civilizat și decent, fiecare din paharul lui, câte un pic, nicidecum din paharul celuilalt sau abordând manevre cu brațele pe sub sau pe de-asupra brațelui celuilalt (a se vedea video). De cele mai multe ori, fiind o manevră destul de anevoioasă (trebuie să îți înșurubezi cumva brațul pe sub brațul celuilalt), această ”operațiune” se termină prost, mirii împleticindu-se în mișcări, iar rezultatul este, da, unul ridicol. Evident, în cazul în care te vei încurca pe sub brațele celuilalt soț, nașii și ceilalți invitați vor salva momentul aplaudând frenetic și fals  încâlceala voastră, însă privită de pe ”margine”, întreaga scenă exprimă un prost gust pregnant, aceasta operațiune neputând fi decât un mic atentat la adresa bunului gust.

Renunță la ea! Ciocnește decent paharul și nu te mai prosti, înșurubându-te pe sub brațul celuilalt, ca să ”îi dovedești iubirea ta”. Dragostea se poate demonstra și decent, nu doar maimuțărindu-te și chinuidu-te să dai curs unor ”tradiții” stupide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *