Nuntă cu formație sau cu DJ? Interviu cu Verony, unul dintre cei mai în vogă DJ de nuntă din Suceava

”Nuntă fără lăutari” pare o sintagmă greu de înțeles pentru majoritatea mirilor, și nu numai pentru ei. Cum este posibil ca o nuntă să mai fie ”nuntă”, dacă îi lipsește sarea și piperul, adică ”lăutarii” ? Prin ”lăutari” , a se înțelege muzica, sau mai cu seamă, formația care întreține atmosfera și care are rolul de a face atmosferă și a genera starea de bine a invitaților.

Suntem perfect de-acord că formația muzicală reprezintă un factor-cheie al nunții. Profesionalismul, creativitatea și talentul interpreților și al instrumentiștilor din formație, cântăresc mult în economia unei nunți, și nu adesea aceștia reprezintă vectorul care crește sau, din contră, scade nivelul calitativ al nunții prin propria prestație.

Ce te faci însă când constați că nu doar o formație cu mulți instrumentiști și soliști poate face atmosferă la o nuntă? De pildă, cum reacționezi dacă afli că un DJ poate suplini uneori cu destul succes rolul unei formații de nuntă?

Astăzi începem seria interviurilor marca www.NuntaSceava.ro cu unul dintre cei mai în vogă DJ de evenimente din Suceava. Este vorba despre DJ Verony.

DJ-Verony2-DJ-nunta-Suceava-WWW.NUNTASUCEAVA.RO_

Pe numele său real, Ciprian Palade, cunoscutul DJ sucevean va răspunde unor înterbări cheie, în urma cărora mirii din Suceava vor înțelege de ce pot lua în considerare pe viitor și alternativa angajării unui DJ la nunta lor.

NuntaSuceava.ro: Cum ai devenit DJ? Cum ai descoperit pasiunea pentru mixat?

DJ Verony: Primul contact cu un pupitru de DJ, l-am avut la inceputul anilor 2000 într-un club din orașul Suceava, care la vremea respectivă era una dintre cele mai populate ”discoteci” ale momentului.

Încă din copilărie am fost atras de muzică și tot ce ține de partea tehnică, precum boxe, lumini sau microfoane. Ulterior, pe lângă plăcerea de a mixa, am descoperit emoția pe care ți-o oferă reacția oamenilor atunci când melodiile din playlist-ul tău sunt pe gustul lor, aranjate strategic.

În următorii 10 ani, am mixat în câteva zeci de cluburi din țară, devenind din ce în ce mai cunoscut, în special în Suceava, iar din 2010 am început să particip ca DJ/MC în cadrul evenimentelor private, precum nunți, cumătrii, sau banchete, unde activez în prezent cu un pachet de entertainment profesional, de cea mai buna calitate.

NuntaSuceava.ro: Ce crezi că trebuie să facă sau să nu faca un DJ pentru a avea succes?

DJ Verony: În primul rând, un DJ aflat la început de drum, trebuie să urmeze câteva cursuri speciale, mai cu seamă școala de DJ, pentru a învăța corect partea tehnică și teoria muzicală, fără de care nu va ajunge la un nivel profesional.

Nu cred că este necesar să fii înzestrat cu un anumit talent pentru a mixa cateva melodii. Partea tehnica se dezvolta pe parcurs, exersand cat mai mult. In schimb, ce nu poti invata din carti sau din auzite, este simțul față de dorința publicului din fața ta. Acea inspirație de moment care te va face să alegi melodia sau cuvintele potrivite pentru a duce atmosfera la următorul nivel. Dupa ce vei învăța să faci asta, vei simți acea emoție despre care vorbeam. Pentru un DJ, nu există satisfactie și emotie mai mare decât atunci când vede publicul în delir, reacționând la fiecare melodie sau gest al său. Indiferent că ești DJ de club sau de evenimente private, conexiunea si interacțiunea cu publicul este foarte importantă. De aceea trebuie sa acorzi mai multa atentie publicului decat butoanelor din fata ta.

NuntaSuceava.ro: Cum vezi abordarea de nuntă cu DJ?

DJ Verony: O nuntă cu DJ este o nuntă spectaculoasă. O nuntă altfel, cu o atmosferă modernă și dinamică. Playlist-ul unui DJ cu experiență, nu va fi egalat sau depășit de cel al unei formații live. Este variat, adaptat tematicii si publicului, poate fi personalizat sau modificat în timp real, și, cel mai important, conține melodiile de actualitate mai putin cunoscute publicului larg sau formatiilor de nuntă, însă pentru DJ, nu este nicio problemă să le includă în lista melodiilor de nuntă pe care le vei auzi la cea mai bună calitate audio și în interpretarea originală a artistului.

Am participat la multe nunți în colaborare cu formații live. Este adevărat că poate fi o combinație bună și în felul acesta să acoperi toate gusturile muzicale ale nuntașilor, însă nu de fiecare dată sincronizarea dintre formație și DJ este una perfectă. Deci există riscul ca această combinație să fie un eșec. Înainte de a alege varianta asta, interesează-te despre experiența DJ-ului si despre disponibilitatea formatiei de a împărți programul cu un DJ.

Suntem in Bucovina, iar la nunți adesea oamenii sunt obișnuiți să asculte muzică populară sau folclor. Sunt total de acord cu asta, însă nu în exces. Asadar am găsit o solutie perfecta, iar in componența echipei, avem o solistă foarte talentată, care se va ocupa de programele de folclor, live, acompaniată de un saxofonist. Cu alte cuvinte, suntem o echipă care știe cum să îmbine perfect eleganța muzicii live cu atmosfera de show susținută de un DJ entertainer profesionist.

NuntaSuceava.ro: Ce sfaturi ai da mirilor care nu știu ce să aleagă între DJ și formație live la nuntă?

DJ Verony: Un DJ bun aduce un plus de energie în ziua nunții. Un DJ de nuntă va ajuta și va asigura ca evenimentele din ziua cea mare se desfășoară fără probleme, interacționează cu oaspetii și observă ce se întâmplă pentru a se asigura ca evenimentul nu pierde impuls.

De altfel, cred că un alt argument pentru care unii miri ar putea prefera un DJ în detrimentul unei formații este legat de onorariul unui DJ, care poate fi chiar și cu 50% mai mic decat al formatiilor. Cu restul de 50% pe care mirii îl vor putea economisi, vor putea crea alte momente speciale., de pildă, să-și surprindă nuntașii cu invitați speciali, cunoscuți și îndrăgiți din Bucovina. Mirii trebuie sa analizeze cu atenție profilul si gusturile muzicale ale nuntașilor. Dacă au ajuns la concluzia că programul artistic va fi predominat (90-100%) de muzica populară, recomandabil este să aleagăi o formatie live.

NuntaSuceava.ro: Ce diferente sunt intre DJ-ul de nunta si DJ-ul de club?

DJ Verony: Cu siguranță aveți un DJ preferat în clubul de noapte, dar asta nu înseamnă că poate lucra la o nuntă ca DJ-ul de nunti profesionist. Părerea mea este că un DJ de club cu experiență și o cultură muzicală adecvată, consider că se poate descurca fără probleme la o nuntă. Însă, ce doresc să punctez este că indiferent că este program de nuntă sau de club, un DJ bun este acel DJ care simte si anticipează dorințele publicului. Consider că cel mai înalt nivel de profesionalism pe care poate să-l atingă un DJ de nuntă, este atunci când va reuși să dețină control total pe scenă, pe tot parcursul petrecerii. Va ști când să crească volumul muzicii și când să-l reducă, va simți când și cum să interacționeze cu participanții, va simți când să schimbe genurile muzicale, sau când este nevoie de intervenția solistei și a saxofonistului, cu care face echipă.

NuntaSuceava.ro: Cum vezi evoluția evenimentelor după pandemie si ce le transmiți celor care te vor la nunta lor din Suceava?

DJ Verony: Cu siguranță evenimentele programate în interiorul restaurantelor, se vor relua în curând, evident, cu anumite măsuri de distanțare socială, însă nunțile și cumătriile se vor organiza în continuare. Celor care mă vor la evenimentul lor le transmit multă sănătate, să depășească într-un mod cât mai ușor această perioadă dificilă, si, evident, că am lansat o campanie promoțională cu discount-uri de până la 50% la toate serviciile artistice și de entertainment pe care le prestăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *