Top 8 destinații pentru o lună de miere de poveste

Presupunând că ai stabilit deja salonul de evenimente și formația de nuntă, că rochia și costumul sunt deja în șifonier, vine întrebarea cea mai pertinentă dintre toate: te-ai gândit și unde îți vei petrece binemeritata lună de miere alături de jumătatea vieții tale?

Nu de alta, dar unul dintre cele mai vechi ritualuri matrimoniale, luna de miere, reprezintă în primul rând o perioadă de relaxare, lipsită de orice grijă, în care, imediat după nuntă, mirii își fac cele mai mici plăceri și încearcă să se recompună după haosul nunții pentru viața obișnuită. Deși relatată diferit atât în mitologia greacă, cât și în cea nordică, luna de miere și-a păstrat, totuși, esența și în zilele noastre.

Astăzi, datorită tarifelor accesibile pentru zboruri și cazare, mirii moderni aleg, din ce în ce mai mult, paradisurile tropicale ca destinații pentru luna de miere. Și bine fac, la urma urmei, căci ce motiv mai bun pot avea pentru o vacanță exotică?

Și-atunci, ca să te hotărăști mai ușor în privința destinației unde îți vei petrece luna de miere, am pregătit o listă completă cu 10 destinații exotice, cuprinzând sfaturi legate de buget, cazare și, bineînțeles, perioada cea mai potrivită pe care să o alegi pentru mult așteptata vacanță matrimonială. Să vedem un top 7 destinații superbe de lună de miere, sugerate de Aventurescu.ro

1. Goa, India

Când vine vorba de Goa, ne gândim, inevitabil, la soare, nisip fierbinte, petreceri pe plajă, toate îmbinate cu spiritualitate și cu nelipsita cultură indo-portugheză, evidentă atât în cultura culinară, cât și în stilul arhitectural. Destinație turistică încă de pe vremea coloniștilor, Goa s-a transformat în timp într-o destinație boemă pe care o preferă foarte mulți artiști ai vremurilor noastre.

Recunoscută pentru fâșiile lungi de nisip auriu, prețurile foarte accesibile, mâncarea excelentă și oamenii primitori, Goa este, așadar, locul unde turiștii aleg să-și petreacă atât vacanțele anuale, cât și luna de miere.

2. Sri Lanka

Marco Polo a descris Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a văzut vreodată și pe bună dreptate. De altfel, afirmația celebrului explorator este valabilă și astăzi, având plaje virgine, neumblate încă de picior de om, jungla verde din interiorul insulei, dar și o faună impresionantă.

Toate acestea fac din ”Lacrima Indiei”, cum este ea supranumită, o destinație ce trebuie văzută măcar o dată într-o viață de om.

În plus, peisajele de vis, natura, oamenii primitori și ritmul lent în care viața curge aici fac ca Sri Lanka să fie o destinație perfectă pentru toți aceia care își doresc să trăiască din plin relaxarea. Și totuși, insula oferă și o mulțime de activități pe care le poți descoperi într-o lună de miere.

3. Santorini, Grecia

Situată într-un vulcan activ, Santorini este considerată o bijuterie a Mării Egee și una dintre cele mai vizitate insule ale Greciei, dar și una dintre cele mai romantice destinații din lume, fiind mereu în topurile tinerilor însurăței de pretutindeni.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Santorini?

Lunile de vară sunt o perioadă foarte bună pentru a ajunge aici, însă ia în calcul și faptul că tocmai aceste luni de vară sunt și cele mai aglomerate. Astfel, iunie sau septembrie ar putea fi o alegere și mai inspirată pentru o vacanță în Santorini.

4. Punta Cana, Republica Dominicană

Imaginează-ți acum un paradis insular cu un nisip atât de alb și atât de fin încât nici nu ai zice că-i real. Adaugă apele limpezi, turcoaz, respectiv o mulțime de opțiuni de cazare la prețuri rezonabile, și s-ar putea să te alegi cu una dintre cele mai apreciate destinații exotice pentru o lună de miere de neuitat în Caraibe.

6. Zanzibar, Tanzania

Situat în imediata apropiere a coastei Tanzaniei, la doar 35 de kilometri, Zanzibar este o destinație tropicală ce a urcat rapid în topurile destinațiilor pentru luna de miere, și asta nu doar datorită resorturilor de lux și a plajelor desprinse parcă din cărțile poștale, nu alta, ci și datorită activităților marine și experienței culturale unice.

Fiind fostă colonie portugheză, sultanat al Omanului, dar și protectorat al Marii Britanii, Zanzibar a reușit să își câștige independența abia în 1963, istoria sa formând de-a lungul timpului o cultură aparte.

În Zanzibar mergi, în primul rând, ca să pierzi noțiunea timpului și să te bucuri de ritmul lent în care se desfășoară viața pe insulă. Cum altfel, dacă nu lenevind toată ziua pe plajă? Și ce altceva ar fi mai potrivit după istovitoarea perioadă de dinainte, presărată cu atât de multe detalii organizatorice, dar și după nunta în sine?

5. Thailanda

Când vine vorba de Thailanda, este greu să te rezumi la o singură destinație, având, pe de o parte, Bangkokul, căruia i-ai putea dedica 2-3 zile, sau tradiționalul Chiang Mai, pe de alta, unde ai putea petrece lejer o săptămână.

Pentru o lună de miere exotică, stațiunile de pe plajă, precum Ao Nang sau Railay (Krabi), ar putea fi o bază excelentă pentru a face island hopping și pentru a explora paradisurile tropicale din Marea Andaman.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Thailanda?

Lunile de iarnă sunt cea mai potrivită perioadă, cândva între noiembrie și februarie. Extrasezonul ar fi martie-mai, pentru ca, mai apoi, să urmeze sezonul ploios.

Numeroase detalii despre organizare, buget și locuri pe care trebuie să le vezi în Thailanda vei găsi în articolele de pe blog, articole ce povestesc pe îndelete experiențele noastre din decursul celor aproape trei luni pe care le-am petrecut, adunat, în Thailanda.

6. Palawan, Filipine

Nelipsită din topurile internaționale cu destinații exotice, precum ”Best Islands in the World”, Palawan este o bucată de rai de o frumusețe rară.

Situată la o oră și jumătate de Manila, Palawan poate fi o experiență memorabilă pentru luna ta de miere.

7. Maldive

Se poate să visezi ca, în luna de miere, să ai parte de o experiență exotică pe unele dintre cele mai neatinse plaje din lume. Sau, de ce nu, să petreci câte o zi, pe rând, pe câteva dintre cele peste 1000 de insule de coral din arhipelag și să faci baie noaptea, în lumina planctonului bioluminiscent.

Dacă visezi la toate astea, clar poți pune Maldive pe lista ta.

8. Bali, Indonezia

În fine, ultima variantă din topul nostru revine insulei zeilor. Vegetație luxuriantă, valuri grozave, tocmai bune să te cocoți în vârful lor cu o placă de surf, cele mai frumoase piscine-infinit, culturi de cafea și ceai, terase de orez modificate parcă în Photoshop, ei bine, acestea sunt doar câteva dintre motivele ce te-ar putea aduce în Bali.

Ce trebuie să reții este că poți face abstracție de aceste locații pentru luna ta de miere. Cea mai frumoasă lună de miere este acolo unde vă simțiți fericiți, fie că e în Bucovina, Ardeal sau Caraibe.

Sursă articol: Aventurescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *