Petrecerea burlacilor – 5 idei geniale. Ce este permis să faci și ce nu

Petrecerea burlacilor este un moment îndelung așteptat atât de către miri, fie că este vorba despre ea sau despre el, cât și de către prietenii mirilor, fie că e vorba despre prietenii lui sau de prietenele ei.

Una peste alta petrecerea burlacilor este prin definiție un moment plcăut, lejer, lipsit de tensiuni, încordare și presiuni. Cel puțin în teorie. Sau cel puțin dacă ne raportăm, evident, la ceea ce vedem prin filmele americane.

Scurt istoric al petrecerii burlacilor

Conform coolosophy.ro care citează time.com, petrecerea burlacilor își are originea în Grecia Antică. Se pare că spartanii țineau astfel de evenimente încă din secolul al V-lea, î. Hr., pentru a sărbători ultima noapte de celibatar a viitorului mire. Petreceri de burlaci destrăbălate există chiar din secolul XIX; în 1896, poliția a spart o petrece în care o dansatoare din buric își executa numărul dezbrăcată. Petrecerea privată era organizată pentru a sărbători ultima noapte de burlăcie a lui Herbert Barnum Seeley, nepotul cunoscutului showman P. T. Barnum.

Tradiția petrecerii burlacilor este răspândită în lumea întreagă. În Franța poartă numele „enterrement de vie de garçon” și se traduce prin „înmormântarea vieții de băiat”, iar în Germania se numește „Junggesellenabschied”, un fel de „adio, burlăciei”.

Este adevărat că scopul principal al acestui tip de petrecere este o noapte (sau mai multe) de distracție alături de cei mai buni prieteni. Cum o faci, depinde de gusturile tale. Nu în ultimul rând, trebuie să reții că, dacă nu vezi rostul unei astfel de ieșiri, nu ești obligat să ții petrecerea burlacilor.

Cum se planifică în mod adecvat petrecerea burlacilor?

În general, cavalerul de onoare este cel care planifică marele eveniment, însă ținând cont întotdeauna de preferințele mirelui și, uneori, chiar de indicațiile lui specifice. Evenimentul este unul informal, fără invitații oficiale scrise, la care participă cei mai buni prieteni ai mirelui, dar și rudele sale apropiate, precum frați sau veri.

Adesea, toți invitații contribuie cu o sumă egală de bani pentru a asigura buna desfășurare a petrecerii, însă tot la fel de des mirele este cel care contribuie cu o sumă mult mai mare, pentru că aceasta este noaptea în care nu ar trebui să-și refuze prea multe luxuri. Totuși, activitățile ar trebui atent planificate, iar rezervările necesare (precum o masă într-un club sau un bilet de avion) ar trebui făcute din timp, pentru a nu exista nicio dezamăgire.

Petrecerea burlacilor ar trebui să aibă loc cu aproximativ o lună înainte de nuntă sau, cel mult, cu două-trei săptămâni înainte de marele eveniment. Dacă petrecerea va ieși atât de tare pe cât speri, atunci cu siguranță te vei bucura de toate acele zile de recuperare.

Idei pentru petrecerea burlacilor

Fie că ești mire, fie că ești cavaler de onoare, s-ar putea să te afli în pană de inspirație pentru organizarea acestui eveniment. Așadar, iată câteva idei de la care poți porni pentru a obține o petrecere reușită și memorabilă.

O noapte în club

Dacă nu ai nevoie decât de muzică, alcool și dans pentru a te simți în al nouălea cer, atunci noaptea  în club este soluția cea mai simplă pentru a organiza o petrece a burlacilor. Tot ce trebuie să faci este să rezervi o masă și să speri că buna-dispoziție și distracția vor veni la pachet. Totuși, poate nu-l chemi pe prietenul ăla care are chef de scandal după trei shoturi. E și mai de preferat să nu fi chiar tu prietenul ăla…

Sigur, nu la toate petrecerile din toate cluburile trebuie să rezolvi o masă. România se bucură încă de numeroase petreceri underground unde nu te așteaptă niciun bodyguard supărat la intrare și unde te poți bucura de genuri precum hip-hop, reggae, toate subgenurile de metal extrem, dar și de orice gen de muzică electronică de rave. Ține minte că gusturile mirelui au prioritate, așa că dacă viitorul ginerică de rocker, nu-l duce la un party de minimale.

O noapte la cazino

Dacă jocurile de noroc ți se par o distracție, atunci poți rezerva o masă la un cazino. Poți menționa chiar că urmează o petrecere a burlacilor, deoarece aceste localuri sunt obișnuite cu astfel de evenimente.

Apoi, nu urmează decât să te bucuri de toate facilitățile pe care ți le oferă cazinoul și să încerci să nu pierzi prea mulți bani la jocurile de noroc. Pentru ca seară să pară cu adevărat deosebită, poți închiria o limuzină care să vă plimbe până la cazino și înapoi acasă.

O noapte în natură

Pentru unii, nimic nu este mai distractiv decât o drumeție sau o noapte petrecută în cort, sub cerul liber. Fă traseul din timp, dar ține minte că scopul nu este să-ți epuizezi prietenii. Punctul culminant nu ar trebui să fie escaladarea vreunui vârf de munte, ci momentul în care veți face un foc lângă corturi, veți desface câteva beri și veți spera ca această noapte să nu se termine niciodată.

Petrecere dementă acasă

Dacă încă din liceu ai rămas cu impresia că cele mai bune petreceri sunt la cineva acasă, atunci nu are rost să te complici cu cluburi și alte excursii. Fă rost de boxe bune (dacă nu ai deja), umple vreo două portbagaje cu alcool (și ceva de mâncare) și cere-le scuze vecinilor pentru deranjul care va urma.

O petrecere a burlacilor făcută acasă va fi mai intimă, mai puțin costisitoare și poate chiar mai distractivă decât oricare alt tip de eveniment. Dacă gazda stă la curte, poate începe chiar și cu un grătar. Dacă ești cavalerul de onoare, cu siguranță îți va fi mai ușor să organizezi o astfel de petrecere, dar și să controlezi invitații.

Un city break

Una dintre cele mai costisitoare idei pentru o petrecere a burlacilor este o evadare într-una din cele mai cunoscute destinații petrecărețe ale Europei, precum Berlin, Amsterdam, Barcelona, Praga sau Ibiza. Asigură-te că toți invitații sunt dispuși să-și achite măcar o parte din costuri și alege orele de zbor astfel încât să aveți timp și pentru vizitarea împrejurimilor, înainte de marea noapte de pomină. Dacă nu vă acomodați măcar câteva ore cu noua destinație, city break-ul nu va fi cu nimic diferit de o noapte petrecută în club.

Sursă articol: Coolosophy.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *