NU purta alb la nuntă dacă nu ești mireasă

Rochia albă de mireasă a început să fie la modă abia din anul 1840, când Regina Victoria s-a căsătorit cu Prințul Albert. De atunci, miresele au optat pentru rochiile în această culoare. Tocmai de aceea unii invitați nu știu dacă este sau nu este o idee bună să poarte haine albe la nuntă. Deși mai există unele voci care spun că se poate purta albul atâta vreme cât nu atrage atenția mai mult decât albul de pe rochia miresei, noi nu suntem de-acord cu acest lucru, pe care îl punem pe seama unei lipse ridicole de creativitate și originalitate.

Nunta este ziua miresei. Nu o întrista de ziua ei

Nunta este supranumită și ziua miresei. Și pe bună dreptate. Când este ziua fiecăruia dintre noi, ne dorim un singur lucru. Să o putem petrece cât mai armonios, cât mai fără griji și cu cât mai multă voie bună.

Cu atât mai mult, când ești mireasă, îți dorești să fii înconjurată de prieteni, de părinți, de flori, iar parfumul de fericire să plutească în aer. Într-un cuvânt, centrul atenției trebuie să fii tu. Așa este și normal. Ce te faci totuși când prietenii tăi vin la nuntă echipați într-o asemenea manieră încât să atragă atenția mai mult decât ar fi cazul?

Purtând alb la nuntă, riști să lovești în unicitatea miresei

Mai concret, ce faci când vezi că una dintre cele mai bune prietene de-ale tale a fost atât de ”inspirată” încât a optat pentru o rochie albă. Ca mireasă cu siguranță este un bad-news. Într-adevăr. Nicio mireasă nu va privi cu admirație o altă femeie care îi poate răpi din unicitate. Și nu cred că vrei să întristezi o mireasă chiar de ziua nunții ei. Ar fi total nepoliticos.

Ca atare, reține: la nunta prietenei tale NU mergi niciodată îmbrăcată în alb! Uita-te pe cer când apare un curcubeu. Exact, poți opta pentru oricare dintre acele culori ale curcubeului, dar NU opta pentru alb! Albul este dedicat strict miresei. Exact, nu îți este ție dedicat, decât atunci când la rândul tău vei fi mireasă. Dacă ai fost mireasă și încă nu știi că albul nu se poartă decât atunci când ești ”dusă la altar”, ar fi bine să înțelegi chestiunea asta măcar acum.

Poți purta alb la nuntă doar dacă mirii îți cer asta

Singura situație în care într-adevăr poți purta alb este atunci când mirii îți solicită asta. Când ar putea-o face? Atunci când nunta lor are o anumită tematică, de pildă ”white sensation”. În acele circumstanțe și numai în acelea, poți purta alb la nuntă. Altmiteri, îndrăznește să fii originală și abordează oricare culoare, dar nu alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *